torstai 10. maaliskuuta 2011

Juusto piiraat (börek)

Ainekset:

50 g voita 
1 dl maitoa 
1 tl suolaa
10 g hiivaa
1 muna
1 valkuainen
6 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
200 g fetajuustoa
1 muna
6 rkl persiljaa
4 rkl tilliä
½ dl maustamatonta jogurttia
½ tl suolaa
mustapippuria



  1. Sulata voi. Lisää joukkoon maito, sokeri ja suola. Murenna hiiva joukkoon. 
  2. Lisää muna, valkuainen ja jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.
  3. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota.
  4. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulit pehmeiksi. Anna jäähtyä
  5. Hienonna fetajuusto haarukalla. Sekoita kaikki aineet yhteen kulhossa. 
  6. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Öljyä leivinpaperi ja kumoa taikina siihen ja jaa kolmeen osaan. Kauli osat noin puolen sentin paksuisiksi soikioiksi.
  7. Kokoa piiraat karjalanpiirakoiden tapaan. Nostele soikioille täytettä, sitten käännä pitkiltä sivuilta reilun parin sentin pituiset kaistaleet keskelle.
  8. Voitele reunat keltuaisella. Paista noin. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti