Ainekset:
50 g voita
1 dl maitoa
1 tl suolaa
10 g hiivaa
1 muna
1 valkuainen
6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
200 g fetajuustoa
1 muna
6 rkl persiljaa
4 rkl tilliä
½ dl maustamatonta jogurttia
½ tl suolaa
mustapippuria
- Sulata voi. Lisää joukkoon maito, sokeri ja suola. Murenna hiiva joukkoon.
- Lisää muna, valkuainen ja jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.
- Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota.
- Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipulit pehmeiksi. Anna jäähtyä
- Hienonna fetajuusto haarukalla. Sekoita kaikki aineet yhteen kulhossa.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Öljyä leivinpaperi ja kumoa taikina siihen ja jaa kolmeen osaan. Kauli osat noin puolen sentin paksuisiksi soikioiksi.
- Kokoa piiraat karjalanpiirakoiden tapaan. Nostele soikioille täytettä, sitten käännä pitkiltä sivuilta reilun parin sentin pituiset kaistaleet keskelle.
- Voitele reunat keltuaisella. Paista noin. 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti